• offert@kakelgubben.se
 • |
 • 031-757 49 99

Badrumsrenovering

Vi kan erbjuda er en helhetslösning på ert projekt då vi har ett bra kontaktnät med både rörläggare, elektriker, snickare och målare. Endast enkontaktperson genom hela renoveringen!

Alla våra hantverkare har lång erfarenhet av badrumsrenovering. Företaget innehar våtrumsbehörighet enligt byggkeramikrådets branschregler för våtrum och lämnar alltid kvalitetsintyg efter avslutat arbete. Bestämmer ni er för att välja oss kan ni känna er trygga då vi ansvarar för hela renoveringen, från början till slut.

Vi har under senare år utvecklats från ett enskildfirma till ett företag som arbetar inom hela byggbranchen. Vi har pålitliga underentreprenörer inom el, VVS, mattläggning, snickeri och plåt som gör att vi kan utföra våra uppdrag med ett totalansvar på ett tryggt sätt.

Vi tar emot uppdrag från privat konsumenter byggare, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Välkommen att kontakta oss!

Möjligheter med badrumsrenovering

Checklista för badrumsrenovering

Att renovera ett badrum med kakel och klinker är ofta ett ganska omfattande projekt och en stor investering i ditt boende. Det är därför viktigt med en god planering – med rätt förberedelser har renoveringen alla förutsättningar att bli som du tänkt dig. Nedan har vi listat de punkter som det är bra att tänka på inför renoveringen.

Vid planering av badrummet

 • Värmegolv är skönt att ha i badrummet. Det finns elektriska och vattenburna system.
 • Fundera på var i badrummet du behöver dra el för belysning, handdukstork och för övriga uttag.
 • Golvbrunnar äldre än från 1990 måste bytas ut. Ta reda hur gammal din brunn är.
 • Väggnära brunnar har på senare år blivit alltmer populärt. Tänk dock på att de begränsar urvalet av tätskikt och golvbrunn eftersom endast vissa kombinationer av tätskikt/väggnära golvbrunn är godkända. Rådgör med din plattsättare.
 • Renoveringen kan vara ett bra tillfälle att uppgradera ventilationen. Rådgör med din hantverkare.
 • Även rördragningen måste kanske anpassas till dagens standard. Gamla rör och kopplingar kan behöva bytas ut.
 • Planera var du ska sätta upp saker på väggarna. Alla infästningar i utrymmet ska göras i fast konstruktion. Där är det lämpligt att  plattsättaren kortlar (monterar korta reglar mellan de långa reglarna).
 • River du ett gammalt badrum från 1980 eller tidigare kan fäst-/fogmassan innehålla asbest (det var vanligast förekommande 1960-1970). Detta kan kontrolleras genom att en bit kakel med fix och fog skickas in till ett analysföretag. Varje prov kostar ca 550-650 kr.
 • Släpljus (ljus utefter vägg) framhäver fogar och ojämnheter i kakelplattor. Tänk därför på att inte montera ljuskällor alldeles intill väggen.

 

Vid offertförfrågan/upphandling

 • För att du ska bli riktigt nöjd med ditt badrum är det viktigt att entreprenören har samma bild av slutresultatet som du har. Bifoga gärna en lista med allt som ska göras vid offertförfrågan och för sedan en dialog omkring alla detaljer. Om någon av de tillfrågade ställer frågor om utförandet – skriv då in även de uppgifterna i underlaget vid offertförfrågan till alla entreprenörer. Det är viktigt att alla får samma underlag för att du ska kunna göra en korrekt jämförelse av pris i de offerter du får in.
 • Den billigaste offerten är inte nödvändigtvis den bästa utan det är viktigt att få en utförlig specifikation på vad som verkligen ingår. Om jobbet ska göras på löpande räkning är det bra att begära ett cirkapris – detta får sedan inte överskridas med mer än 15%.
 • Det är viktigt att anlita ett plattsättningsföretag som är behörigt enligt Byggkeramikrådets regler (BBV), och att även den hantverkare som utför arbetet är behörig och kan visa en legitimation utfärdad av Byggkeramikrådet. På vår hemsida  finns en lista över behöriga företag och där kan du också läsa mer om vad behörigheten innebär. Om leverantören är den som i sin tur anlitar underleverantörer (elinstallatör, VVS-montör m.fl.), kontrollera då att att även de är behöriga hos sina respektive branschorganisationer så att du får en korrekt dokumentation av hela arbetet.
 • För att undvika alla typer av missförstånd så upprättar du innan arbetet påbörjas ett skriftligt avtal tillsammans med det behöriga företag du valt, där ni så noggrant som möjligt skriver ner allt ni kommit överens om. På så sätt säkerställer du att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt. Använd gärna det så kallade Hantverkarformuläret som finns att ladda ner via länken här bredvid.

Vid inköp av kakel, klinker och övrigt material

 • Det är inte helt ovanligt att plattsättarentreprenören gör inköpen för renoveringen men eftersom det troligtvis är du som väljer materialet kan det vara bra att känna till nedanstående.
 • Stora plattor kan vara besvärliga att lägga med fall. En lösning när man valt stora plattor kan vara att övergå till mindre plattor närmast brunnen. Rådgör med din plattsättare.
 • Ljusa fogar kan bli mörkare efter en tids användning. För att behålla ursprunglig färg bör fogen därför rengöras med jämna mellanrum. Beställ eller ladda gärna ner vår broschyr ”Skötsel av kakel och klinker”.

Efter avslutat arbete

 • När badrummet är renoverat får du ett kvalitetsdokument av entreprenören. Det är beviset på att arbetet är gjort enligt Byggkeramikrådets regler och därmed uppfyller myndighetskraven. Dokumentet ska sparas i under hela våtrummets livslängd och lämnas över till eventuell ny ägare av fastigheten. Tillsammans med kvalitetsdokumentet får du också monteringsanvisningen för det godkända tätskiktssystemet som använts.
 • För att inte förstöra tätskiktet så rekommenderar vi att limmar upp badrumstillbehören istället för att punktera tätskiktet med skruvar. Det finns numera ett stort sortiment badrumstillbehör som kan limmas upp. Nödvändiga skruvinfästningar bör göras av fackman.
 • Om du vill lära dig mer om tekniken kring en badrumsrenovering kan du ladda ner BBV – Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.

Lycka till med ditt nya våtrum!

031-757 49 99

Vill du att vi ringer upp dig?

Ange ditt telefonnummer här:

  Offert

  Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!